MC Zegveld, wat is dat voor 'n club?

Uitleg waarom je moet registreren om dit forum te kunnen benaderen.
Gesloten
Gebruikersavatar
ElBacon
Beheerder
Berichten: 86
Lid geworden op: 06 dec 2008, 13:33

MC Zegveld, wat is dat voor 'n club?

Bericht door ElBacon »

Inleiding
Tja, waarom zou je eigenlijk lid worden van een motorclub? Ik denk omdat je dan méér op je motor rijdt. En omdat het onderweg leuker en gezelliger is. Je vindt in een club ook inspiratie. En je kan er vaak iets leren. Kijk maar eens op ons forum. Een metafoor? Zie het als een maandabonnement op een fotoblad als je een hobby-fotograaf bent. Al terwijl je het blad aan het lezen bent, heb je zin om je camera te pakken. Lees onze tourkalender en je hebt zin om op je motor te springen... ;)

Je zal zien dat je snel wordt opgenomen in de groep. We hebben immers allemaal maar één doel: gezellig met elkaar motorrijden, koffie met appeltaart, weer lekker rijden, dan een lekker broodje, stukkie rijden etc... ;)

Historie
MC Zegveld (zie ook onze showroom) is een motorclub en is begin 1999 ontstaan. Een aantal volleybal spelende Zegvelders bleek toevallig óók in het bezit van een motorfiets te zijn. Er werd een afspraak gemaakt om eens met z'n allen te gaan rijden, van het één kwam het ander en in de loop van de jaren groeide het groepje verder uit en er werden met regelmaat leuke ritten gereden.

Veranderingen
Door veranderende gezin- werksituaties werd de opkomst bij georganiseerde ritten in de loop van de jaren echter steeds minder. Daarom wilden de grondleggers er in 2002 mee stoppen. Erica en Coos hebben vervolgens de club 'geadopteerd' en het concept, met behulp van het sterk opkomende internet, anders opgezet. Voorheen was MC Zegveld nog een beetje 'een verzameling van leden' dat 'op het stoepie tegenover de supermarkt in Zegveld soms samenkwam'. Wij wilden de club méér een club laten zijn. En da's iets anders. We zien inmiddels dat de leden actiever zijn, dat de leden intensiever met elkaar communiceren en elkaars vragen beantwoorden, dat zij meer met elkaar en voor elkaar ritten organiseren, dat er internationale trips zijn, dat er ook andere contacten ontstaan, dat men wel eens met elkaar uit eten gaat etc.

Even voorstellen?
MC Zegveld telt inmiddels op papier circa 50 leden. De meeste leden wonen in de omgeving van Woerden (ten westen van de stad Utrecht). Maar we hebben ook leden in Soest, Spijkenisse, Zoetermeer, Rotterdam, Gouda, Friesland, Limburg etc. Onze leden zijn jong en oud, man en vrouw, mooi en lelijk, kort en lang (ik!), rijden op oude en nieuwe motoren, toermotorfietsen en sportmotorfietsen etc. Kortom: we zijn een gewone afspiegeling van de motorsamenleving.

Wat willen wij?
Wij willen regelmatig met elkaar een toerrit rijden. Simpel, hè? Veiligheid en gezelligheid staan daarbij voorop. De ene keer rijden we 's middags een rit, de ander keer gaan we een hele dag, soms een weekend en soms een hele week. Niks hoeft bij ons, alles mag. En het is allemaal gratis. We stellen maar één 'eis' en dat is dat je af en toe een rit meerijdt. En natuurlijk hebben we binnen onze club heldere spelregels en afspraken.

Tot ziens
Nou, dat was het. Je weet nu (bijna) alles. En je bent welkom bij de club.


Coos van der Spek
Linschoten

----------------------------------------------------------------------------------
Coos van der Spek - Linschoten - The Netherlands
MC Zegveld Site : http://home.hccnet.nl/jj.spek/index.htm
MC Zegveld Forum: http://www.elbacon.nl/
----------------------------------------------------------------------------------

Gesloten