Het ontstaan en de geschiedenis van El Bacon

Het ontstaan van MC Zegveld ... ofwel: waar liggen onze roots?
Gesloten
Gebruikersavatar
ElBacon
Beheerder
Berichten: 86
Lid geworden op: 06 dec 2008, 13:33

Het ontstaan en de geschiedenis van El Bacon

Bericht door ElBacon »

Historie van El Bacon.

Tijdens de Spaanse Overheersing, aan het begin van de zestiende eeuw begonnen, bestormde de beruchte Spaanse conquistadore El Bacon, tesamen met zijn companeros, de wereld.

Na hun grote wereldreis, o.a. naar Peru in Zuid Amerika, zie http://www.tageo.com/index-e-pe-v-06-d- ... m?El+bacon, streken zij, moe en arm als kerkratten, met hun behaarde rossen neer in het Groene Hart van Nederland. Ergens in de oude geschiedenisboeken wordt melding gemaakt van 'het wateriche venengebied tussen Lindeskoten en Zechfelt'... ;) .

Mijn overoveroveroveroverover-vooruit-nog-één-keer-overgrootvader, dáár komt wellicht het woord veroveren vandaan?, ontmoette in de omgeving van De Oude Rijn bij Woerden, een Germaanse schone, genaamd Fredericke Burgmann. Zij had grote, prachtige borsten die, tijdens het liefdesspel in de stal en in vroege morgen (mijn grootvader was óók een ochtendwipper..) voor hem een prachtig schouwspel waren. El Bacon noemde het trots zijn Golden Tits.

In de negentiende eeuw veranderde Napoleon de Spaanse naam El Bacon in de echte Hollandse naam Coos van der Spek en zo kreeg in die tijd één van de nakomelingen van de Germaanse Fredericka Burgmann de naam Fredje Burgmans mee....;-)

Enfin, rossen werden stalen rossen, harnassen werden lederen pakken en helmen, veroveren werd 'een stukkie motorrijden', arm als een kerkrat noemden we voortaan 'gratis', The Golden Tits werd McDonalds en de genoemde stal werd een forum.

En zo zijn we anno 2009 gekomen tot een nieuwe ontmoetingsplaats voor onze reizigers en wereldbestormers op http://www.elbacon.nl .......;-) en kreeg MC Zegveld plots een rijke historie!! Whoehahaha!! Als ouwehoeren pudding was, dan heette ik Dr. Oetker.

Coos van der Spek (El Bacon) - Linschoten.
Stukkie meerijden? : https://vimeo.com/27191478
Nog een stukkie? : https://www.youtube.com/watch?v=bnGFymu ... ture=share (zet 'm op 1080 HD en full-screen!)
MC Zegveld Forum: http://www.elbacon.nl/ (pas nà registratie heb je volledig toegang!)
Gesloten